Responsive webdesign

Smartphones en tablets zijn anno 2014 volledig ingeburgerd en worden veelvuldig gebruikt. Niet alleen onderweg maar ook thuis op de bank. Hoe bedient u de mobiele bezoekers van uw website? Werkt uw website prettig op smartphones en tablets en ziet deze er ook goed uit?

Flexibele vormgeving

Websites van NioN webdesign worden gebouwd op basis van ‘responsive webdesign’ Dit betekend dat uw website zich aanpast aan het apparaat waarmee deze bekeken wordt. Een smalle layout voor een smartphone en een veel bredere layout voor desktop bezoekers. Zo presenteert u altijd de meest optimale website ervaring voor welke gebruiker dan ook.

Imago-ID website
Een voorbeeld van een responsive WordPress website

Geoptimaliseerd voor mobiel

Responsive websites zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Niet alleen omdat alle content van de website goed wordt weergegeven maar ook op het gebied van gebruiksgemak. Mobiele bezoekers zullen uw website immers gebruiken met het touchscreen in plaats van de bekende muis.

Mobile first aanpak

Bij het ontwerp van uw website wordt er gewerkt vanuit de ‘mobile first’ aanpak. Dit betekent dat de smartphone layout de basis is van uw website. Alles wat een mobiele gebruiker van uw website moet kunnen doen en zien kan de desktop gebruiker ook. Er worden dus geen elementen of functionaliteiten verborgen of uitgeschakeld voor uw mobiele bezoekers. Want waarom zou u een mobiele gebruiker als mindere behandelen?

Uw website op basis van responsive webdesign?

Wilt u de bezoekers van uw website ook optimaal bedienen ongeacht het apparaat waarmee ze uw website bekijken? Dan bespreek ik graag met u de mogelijkheden die responsive webdesign u biedt.

Neem contact op