Vijf essentiƫle zaken om te doen na een WordPress installatie

Geplaatst op: 12 augustus 2014 | Auteur: Niels Pilon | Categorie: WordPress

WordPress is fantastische software om je eigen website mee te beheren. Na de zeer eenvoudige installatie kan je in principe direct aan de slag met je website. Toch zijn er een aantal zaken die je direct na de installatie zou moeten doen. Met deze handelingen maak je jouw website niet alleen veiliger,beter vindbaar en krijg je inzicht in de performance van je website.

Lees verder

Maak WordPress theming makkelijker met get_template_part

Geplaatst op: 2 juni 2014 | Auteur: Niels Pilon | Categorie: WordPress

Een van de eerste fouten die je als startende WordPress themer maakt is het dupliceren van je code. Het lijkt in eerste instantie heel verleidelijk om code te knippen en te plakken in al je template files om deze snel te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de opmaak van een bericht in je index.php, single.php en category.php bestanden. Wat in het begin een snelle oplossing lijkt kan achteraf wel eens vervelender uitpakken.

Lees verder

WooCommerce sales overzichtspagina maken

Geplaatst op: 1 mei 2014 | Auteur: Niels Pilon | Categorie: WordPress

Tijdens de analyse van de Google Webmastertools van een WooCommerce webshop kwam ik iets vreemds tegen bij de crawlerfouten. In de rij van niet gevonden pagina’s stonden namelijk veel links van producten die in de sale waren geweest en waarvan de permalink niet meer bestond. Dit ontstond omdat de permalink door WooCommerce werd gewijzigd zodra een artikel in de sale ging. Tijd om hier iets aan te doen aangezien deze situatie verre van optimaal is.

Lees verder

Afbeeldingen croppen en bewerken in WordPress 3.9

Geplaatst op: 17 april 2014 | Auteur: Niels Pilon | Categorie: WordPress

WordPress versie 3.9 genoemd ‘Smith’ is sinds vandaag beschikbaar en biedt onder andere een nieuwe en verbeterde manier op afbeeldingen te bewerken. Met deze nieuwe functionaliteit kan je nu eenvoudig in WordPress zelf afbeeldingen qua formaat bijsnijden en je kan zelfs afbeeldingen ‘croppen’. In principe heb je dus geen beeldbewerkingsprogramma meer nodig voor dit soort handelingen. Hoe je de afbeeldingen bewerkt leg ik je hieronder uit.

Lees verder

Automatisch toevoegen submenu indicatie WordPress menu

Geplaatst op: 19 februari 2014 | Auteur: Niels Pilon | Categorie: WordPress

Laatst was ik bezig om een ontwerp om te zetten naar een WordPress theme. Het ontwerp bevatte een menu wat een submenu bevatte. Om het voor je gebruikers direct duidelijk te maken dat het menu een submenu bevat had ik dit visueel opgelost door het toevoegen van een icon. Zo hoef je niet eerst met je muis over het menu item heen te gaan om te zien dat er een submenu aanwezig is.

Lees verder